Se alla

Medlemsbrev 8 augusti 2017

Tisdag 8 augusti 2017

Augusti månad är här och med den kom några efterlängtade regnskurar. Äntligen.

Sommaren har annars varit mycket händelserik inte minst på den politiska arenan med hot om misstroendeförklaring mot den sittande regeringens tre ministrar i samband med IT läckan på Transportstyrelsen. Tidigare i somras, i juni, deltog jag även i en telefonkonferens där Jan Björklunds redogjorde för bakgrunden till att Liberalerna lagt fram ett särskilt yttrande i Finansutskottet i syfte stoppa tre skadliga skattehöjningar, flygskatten, höjda marginalskatter och 3:12 reglerna. Om du vill fördjupa dig ytterligare kan du läsa vidare på Liberalernas sida på följande länk https://www.liberalerna.se/nyheter/stoppa-regeringens-skadliga-skattehojningar/

På medlemsmötet i juni valdes jag till ny gruppledare för liberalerna i Knivsta. I samband med mötet uttrycktes det oro för att det kan skulle vara för betungande med två uppdrag, ordförande och gruppledaruppdraget men det togs även upp fördelar med synergieffekter.

För att minimera arbetsbördan har Torkel Ekman tagit över ansvaret för samhällsbyggnadsgruppen där jag tidigare var sammankallande. Vi ska även se över hur vi praktisk kan dela upp arbetet i styrelsen för att det ska bli en behaglig arbetsbörda.

När det gäller det praktiskt politiska arbetet inom kommunalpolitiken så är läget följande; Ulrika ställde sin plats till förfogande som ersättare i KS och som gruppledare. KF:s sekreterare mejlades i samband med detta. Medlemmarna valde en ny gruppledare och nu ska det formaliseras i KF och KS. Därefter deltar jag i möten och min intention är att via medlemsbrevet hålla er uppdaterade.

Nomineringsarbetet är igång och vi behöver få två representanter till nomineringskommittén för region och rikslistan. Vår valberedning arbetar för fullt med att få fram dessa så att arbetet kan komma igång. Alla medlemmar välkomnas att nominera både till riks och regionlistan. Utöver det behöver vi ytterligare en representant till valnämnden.

Sist men inte minst vill jag be er svara på medlemsenkäten nedan där svaren kommer att vara vårt underlag för arbetet på medlemsmötet nästa vecka.

Tid: Torsdag den 17 augusti kl 19:00-21:00
Plats: Kvallsta

Ni kommer till enkäten genom att klicka på följande länk. (Tillgänglig tom 13 aug)
https://fr.surveymonkey.com/r/GP5SVGJ

Hälsningar
Anna Koskela-Lundén
Ordförande/Gruppledare Liberalerna Knivsta